You are here: HomeServiciiTratament de urgenţă

Tratament de urgenta

        Cabinetul stomatologic Irident va ofera urmatoarele servicii de urgenta:

-Drenaj endodontic

-Incizie abces

-Pansament calmant

-Extirpare nerv

-Extractii dentare

        Cabinetul stomatologic Irident din Bucuresti este completat de un laborator de tehnica dentara, in acest fel putand executa LUCRARI PROTETICE IN REGIM DE URGENTA!         

        Drenajul endodontic este o interventie de urgenta in cazul parodontopatiilor apicale acute si reprezinta eliminarea secretiilor purulente a resturilor pulpare si a dentinei alterate din canalele radiculare, cu ajutorul acelor de endodontie.

Drenajul endodontic este indicat atunci cand se doreste conservarea dintelui.

        Incizia si drenajul abcesului. Abcesul dentar reprezinta o infectie acuta ce se manifesta prin acumulare de puroi in tesuturile moi ale cavitatii bucale. Interventia costa in incizia abcesului si drenarea infectiei. Simptomele sunt durerea pulsatila, tumefactie si congestie , jena la masticatie, febra, insomnii. Incizia si drenajul urmaresc eliminarea infectiei , pastrarea dintelui si preventia complicatiilor. Dupa efectuarea tratamentului de urgenta al abcesului medicul poate prescrie pacientului antibioteice care pot ajuta in procesul de vindecare. 

Pansamentul calmant reprezinta tratamentul de urgenta al pulpitei acute prin care se aplica un pansament cu anestezic la nivelul dintelui dureros urmand a se continua cu tratamentul endodontic- extirpare vitala.

 Pulpita acuta se manifesta prin durere spontana , pulsanta, durerea creste cand pacientul se intinde la orizontal si cand se aplica presiune pe dinte si este intensificata sau redusa la stimuli reci sau fierbinti. Tratamentul de urgenta al pulpitei acute are ca scop controlarea eficienta a durerii si asigurarea unui pronostic pozitiv pe termen lung.

        Extirparea vitala (scoaterea nervului) este procedura endodontica chirurgicala prin care se indeparteaza pulpa dentara infectata- tratament mecanic. Este o interventie de urgenta atunci cand pacientul are dureri foarte mari. Succesul procedurii de extirpare vitala se reflecta in disparitia durerii sau mobilitatii dintilor iar la copii continuarea cresterii radacinii si inchiderea apexului.

Extractia dentara este o interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav. Inainte de a lua aceasta decizie drastica, de a extrage un dinte, medicul dentist va discuta cu pacientul toate alternativele posibile de a salva dintele. 

Indicatiile extractie dentare sunt date de coplicatiile cariilor si parodontopatiilor marginale la care se adauga si traumatismele dento-maxilare.

Servicii cabinet stomatologic Irident: « Protetica fixa si mobila Tratament odontal »

Despre noi

Social

demo

Tag-uri