You are here: HomeDetartraj cu ultrasunete si periaj profesional

Detartrajul cu ultrasunete si periajul profesional

        Detartrajul este o procedura stomatologica profilactica prin care se indeparteaza tartrul si placa bacteriana formate pe suprafetele  supragingivale- smalt si respectiv subgingivale- cement ale dintilor naturali sau artificiali.

        Placa bacteriana reprezinta rezidurile alimentare si bacteriene ce se formeaza pe dinte imediat dupa masa. Aceasta substanta este incolora si lipiciosa, insa daca nu este indepartata prin periaj in timp se transforma in tartru/ piatra.

        Instrumentele cu ultrasunete indeparteaza tartrul prin vibratii mecanice. Aceste aparate nu traumatizeaza gingia si dintii iar apa eliberata prin presiune maseaza , curata si indeparteaza rezidurile si petele pigmentare.

Avantajele acestei proceduri sunt eficienta marita si confortul. In urma detartrajului mai pot ramane mici depozite pe supafetele dintilor acestea fiind indepartate prin periaj profesional, aplicand o pasta abraziva.

        Detartrajul si periajul profesional sunt metode stomatologice profesionale recomandate la un interval de 6 luni iar pentru fumatori  la fiecare 3 luni.

Servicii cabinet stomatologic Irident: « Tratamentul profilactic al sangerarilor gingivale

Despre noi

Social

demo