You are here: HomeServicii

        Detartrajul este o procedura stomatologica profilactica prin care se indeparteaza tartrul si placa bacteriana formate pe suprafetele  supragingivale- smalt si respectiv subgingivale- cement ale dintilor naturali sau artificiali.

        Placa bacteriana reprezinta rezidurile alimentare si bacteriene ce se formeaza pe dinte imediat dupa masa. Aceasta substanta este incolora si lipiciosa, insa daca nu este indepartata prin periaj in timp se transforma in tartru/ piatra.

        Instrumentele cu ultrasunete indeparteaza tartrul prin vibratii mecanice. Aceste aparate nu traumatizeaza gingia si dintii iar apa eliberata prin presiune maseaza , curata si indeparteaza rezidurile si petele pigmentare.

Avantajele acestei proceduri sunt eficienta marita si confortul. In urma detartrajului mai pot ramane mici depozite pe supafetele dintilor acestea fiind indepartate prin periaj profesional, aplicand o pasta abraziva.

        Detartrajul si periajul profesional sunt metode stomatologice profesionale recomandate la un interval de 6 luni iar pentru fumatori  la fiecare 3 luni.

        Gingivita este una dintre cele mai frecvente probleme dentare si se refera la inflamtia gingiei. Semnele gingivitei sunt :

-culoarea gingiei devine rosu aprins sau rosu violaceu

-inflamatie cu acumulare de lichid

-gingia nu mai este ferma ci moale

-sangereaza la cea mai mica atingere

-retractie gingivala

-respiratie urat mirositoare

        Principala cauza a gingivitei este prezenta placii bacteriene si a tartrului dentar.

Alte cauze mai sunt periajul dur al dintilor, obturatii (plombe) sau lucrari protetice incorecte, boli generale (diabet , leucemii),  sarcina, medicamentele, lipsa vitaminei C. 

        Tratamentul gingivitei consta intr-o igienizare profesionala de catre medicul stomatolog- detartraj supragingival si subgingival, periaj profesional, curatarea cu pulbere abraziva.

        Medicii de la cabinetul nostru va vor instrui cu privire la periajul dentar corect.

        Boala parodontala apare datorita unui cumul de factori. Principalele motive care determina aceasta boala sunt placa bacteriana mineralizata (tartrul sau piatra) si ocluzia (felul in care dintii de sus "calca" pe cei de jos).

Motivele care favorizeaza aparitia bolii sunt:

-igiena orala incompleta sau incorecta

-alimentatie

-stresul 

-lipsa unor vitamine

-fumatul

-diabetul etc.

Toti acesti factori depind de modul de viata al pacientului si vor fi eliminati schimband obiceiurile.

Aceste schimbari trebuiesc monitorizate de catre medic la fiecare 3 luni.

        In concluzie tratamentul nu se termina odata cu eliminarea efectelor (chirurgia parodontala, terapia antibiotica) ci cu urmarirea factorilor cauzali si schimbarea lor in obiceiuri sanatoase.

        Sfaturi esentiale si prevenire :

-consumul de legume si fructe proaspete pentru a asigura un aport suficient de vitamina C

-renuntarea la fumat

-optarea pentru paste de dinti cu extracte de plante

-respectarea unui regim dentar zilnic, de folosire a periutei si atei dentare

-vizite regulate la dentist (la 6 luni)

-evitarea consumului de zahar in exces

        Nu uita! Poti preveni daca pastrezi o igiena a cavitatii bucale adecvata.

Laborator tehnica dentara

 • Tuesday, 18 February 2014 12:14
 • Published in Servicii

  •  

Tratament ortodontic

 • Tuesday, 18 February 2014 12:13
 • Published in Servicii

Aparate ortodontice fixe:

Brecheti metalici

                              brecketi metalici                                                       brecketi ceramici

 

Aparate ortodontice mobile:

Tratament chirurgical

 • Tuesday, 18 February 2014 12:13
 • Published in Servicii

        Cabinetul stomatologic Irident din Bucuresti va ofera servicii de ghirurgie orala cum ar fi:

-extaractii de molari de minte inclusi-semiinclusi ,

-rezectii apicale,

-regularizari de creasta,

-extirpari bride,

-premolarizari,

-alveolotomii,

-alveoloplastii,

-frenoplastii,

-frenectomii.

  

Tratament endodontic

 • Tuesday, 18 February 2014 12:12
 • Published in Servicii

       

 

         Tratamentul endodontic urmareste sa elimine tesutul inflamat sau infectat, sa curete si sa dezinfecteze toti peretii camerei pulpare si ai canalelor radiculare si in final sa obtureze canalul radicular cu materiale speciale astfel incat bacteriile sa nu mai aiba spatiu in care sa se dezvolte.

        Cele mai frecvente cauze care duc la imbolnavirea pulpei dentare sunt cariile profunde, traumatisme dentare, in aceste conditii pulpa dentara poate evolua spre pulpita sau mortificare-gangrena pulpara.

        In general tratamentul endodontic se efectueaza in mai multe sedinte. Dintele tratat endodontic nu este un dinte mort.

Tratament odontal

 • Tuesday, 18 February 2014 12:12
 • Published in Servicii

Tratament de urgenta

 • Tuesday, 18 February 2014 12:12
 • Published in Servicii

        Cabinetul stomatologic Irident va ofera urmatoarele servicii de urgenta:

-Drenaj endodontic

-Incizie abces

-Pansament calmant

-Extirpare nerv

-Extractii dentare

        Cabinetul stomatologic Irident din Bucuresti este completat de un laborator de tehnica dentara, in acest fel putand executa LUCRARI PROTETICE IN REGIM DE URGENTA!         

        Drenajul endodontic este o interventie de urgenta in cazul parodontopatiilor apicale acute si reprezinta eliminarea secretiilor purulente a resturilor pulpare si a dentinei alterate din canalele radiculare, cu ajutorul acelor de endodontie.

Drenajul endodontic este indicat atunci cand se doreste conservarea dintelui.

        Incizia si drenajul abcesului. Abcesul dentar reprezinta o infectie acuta ce se manifesta prin acumulare de puroi in tesuturile moi ale cavitatii bucale. Interventia costa in incizia abcesului si drenarea infectiei. Simptomele sunt durerea pulsatila, tumefactie si congestie , jena la masticatie, febra, insomnii. Incizia si drenajul urmaresc eliminarea infectiei , pastrarea dintelui si preventia complicatiilor. Dupa efectuarea tratamentului de urgenta al abcesului medicul poate prescrie pacientului antibioteice care pot ajuta in procesul de vindecare. 

Pansamentul calmant reprezinta tratamentul de urgenta al pulpitei acute prin care se aplica un pansament cu anestezic la nivelul dintelui dureros urmand a se continua cu tratamentul endodontic- extirpare vitala.

 Pulpita acuta se manifesta prin durere spontana , pulsanta, durerea creste cand pacientul se intinde la orizontal si cand se aplica presiune pe dinte si este intensificata sau redusa la stimuli reci sau fierbinti. Tratamentul de urgenta al pulpitei acute are ca scop controlarea eficienta a durerii si asigurarea unui pronostic pozitiv pe termen lung.

        Extirparea vitala (scoaterea nervului) este procedura endodontica chirurgicala prin care se indeparteaza pulpa dentara infectata- tratament mecanic. Este o interventie de urgenta atunci cand pacientul are dureri foarte mari. Succesul procedurii de extirpare vitala se reflecta in disparitia durerii sau mobilitatii dintilor iar la copii continuarea cresterii radacinii si inchiderea apexului.

Extractia dentara este o interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav. Inainte de a lua aceasta decizie drastica, de a extrage un dinte, medicul dentist va discuta cu pacientul toate alternativele posibile de a salva dintele. 

Indicatiile extractie dentare sunt date de coplicatiile cariilor si parodontopatiilor marginale la care se adauga si traumatismele dento-maxilare.

Protetica fixa si mobila

 • Monday, 17 February 2014 16:10
 • Published in Servicii

 

 

 

 

Despre noi

Social

demo

Tag-uri